Március 15-ig lehet visszaváltani a feleslegessé vált megyei e-matricákat

A feleslegessé vált megyei e-matricákat legkésőbb 2015. március 15-ig lehet visszaváltani elektronikus úton, személyesen a NÚSZ Zrt. országszerte 17 helyen megtalálható ügyfélszolgálati irodáiban, valamint postai úton.

A megyei matricák használatára, területi érvényességére vonatkozó szabályok megváltoztatása, illetve egyes gyorsforgalmi utak díjmentesítése miatt visszaváltható minden olyan, 2015. január 1. és 2015. január 31. között megvásárolt megyei e-matrica, amelyet csak olyan úthálózaton használtak, amely 2015. február elsejétől újból díjmentes, vagy a megyei e-matricák területi hatályának újraértelmezése miatt feleslegessé vált.

A megyei e-matricákat 2015. február 1-től 2015. március 15-ig lehet visszaváltani elektronikus úton, személyesen a NÚSZ Zrt. országszerte 17 helyen megtalálható ügyfélszolgálati irodáiban, valamint postai úton. Az értékesítési pontokon (benzinkutakon) nincs lehetőség az e-matricák visszaváltására. Elektronikus úton a nemzetiutdij.hu honlap „Megyei e-matrica visszaváltás” menüpont alatt található elektronikus űrlap kitöltésével igényelhető vissza a feleslegessé vált e-matrica. A személyes vagy a postai ügyintézés esetén is érdemes felkészülni, és letölteni a nemzetiutdij.hu weboldalról az igényléshez szükséges formanyomtatványt (személyes ügyintézéshezpostai ügyintézéshez).

Az ügyintézéshez ezen felül a megváltott e-matrica megvásárlását igazoló ellenőrző szelvény vagy a nyugtázó értesítés (pl.: SMS, e-mail) szükséges. A jogosultság visszaváltását elektronikus úton és személyesen a gépjármű üzembentartója, a gépjármű jogszerű használója kezdeményezheti, postai úton csak az üzembentartó járhat el.  Az e-matricák árának visszafizetése az adategyeztetést és a számla kiállítását követően történik meg. További részletes információkért kattintson IDE.